Visites gratuïtes a Santa Maria del Mar per la Festa Major del Casc Antic

2 de Juliol de 2019

Com cada any pels volts del 29 de juny, dia de la festivitat de Sant Pere, els barris històrics de la Ribera, Sant Pere i Santa Caterina celebren la seva festa major. Aquesta edició, entre les nombroses activitats que s’hi han dut a terme, han destacat les visites guiades gratuïtes a la basílica pensades exclusivament per als veïns.

Al llarg de l’activitat, els visitants han pogut recórrer espais no accessibles durant l’horari de culte, com ara les tribunes, la cripta, les torres i els terrats. També han pogut conèixer de primera mà les obres d’art que s’exposen de manera permanent a la basílica, com els vitralls del segle XIV o alguns elements del baldaquí barroc.

Aquesta iniciativa, promoguda per la parròquia i Riosta Barcelona, ha tingut com a objectiu apropar l’edifici als habitants dels tres barris. A dia d’avui, és ben sabut que Santa Maria del Mar és un edifici emblemàtic del gòtic català i que, cada dia, milers de persones d’arreu del món venen a visitar-la. Però Santa Maria del Mar és, abans que res, la parròquia del barri de la Ribera, un espai obert als barcelonins i molt especialment als habitants del centre de la ciutat. Aquesta és la realitat que Santa Maria del Mar i tots els que hi treballem hem volgut celebrar per la festa major.

La proposta, que ha tingut molt bona acollida per part dels visitants, es repetirà de ben segur l’any vinent. Si vius a Sant Pere, Santa Caterina o la Ribera, apunta-ho a l’agenda!