Un any més, ens sumem a les Jornades Europees del Patrimoni!

29 de Setembre de 2018

Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics, i altres espais patrimonials, obriran les seves portes durant les Jornades Europees del Patrimoni 2018 (JEP), una iniciativa que permet visitar de manera gratuïta el patrimoni que ens envolta.

Des de Riosta Barcelona no ens en podíem quedar al marge així que enguany ens hi sumem per tercer any consecutiu oferint visites gratuïtes a Santa Maria del Mar i a Santa Maria del Pi.

Són molts els municipis i entitats d’arreu de Catalunya que organitzen activitats gratuïtes per a tots els públics (visites guiades, representacions teatrals, concerts o exposicions,…) emmarcades dins de la iniciativa conjunta proposada pel Consell d’Europa i la Comissió Europea en la que participen 50 estats europeus signataris de la Convenció Cultural Europea.

Si ho voleu, podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.

Una mica d’història

L’esdeveniment va començar a França, el 1984, amb la Journée Portes Ouvertes organitzada pel Ministeri de Cultura. El 1985, a Granada, durant la 2a Conferència del Consell d’Europa dels ministres europeus responsables del patrimoni arquitectònic, el ministre francès va proposar internacionalitzar la iniciativa amb el suport del Consell d’Europa. El 1987 es va celebrar el primer Open Monumentendag als Països Baixos. Per la seva banda, Suècia i la República d’Irlanda s’hi van afegir el 1989, i Bèlgica i Escòcia el 1990.

El 1991 es van unificar els esdeveniments com a Jornades Europees del Patrimoni adoptant l’eslògan “Europa: un patrimoni comú”. Andorra va signar la Convenció Cultural Europea el 1994 entrant així en els estats organitzadors de les jornades.