riosta (f.)

6 d'Octubre de 2017

Enfortir una estructura, assegurar una unitat i estabilitzar un bastiment, sobretot a l’hora d’aixecar o reforçar una paret. Aquesta és la funció primordial d’una riosta, que és una peça de fusta, ferro, o altres materials de forma semblant a una biga i que es col·loca de forma obliqua.

Aquesta és l’essència, també, de Riosta Barcelona, un projecte que neix l’any 2015 amb la voluntat de donar un servei personalitzat i de qualitat en la gestió del patrimoni arquitectònic històric.

Estimem Barcelona, ens agrada el seu patrimoni i ens agrada el seu llegat perquè el recorregut de la història col·lectiva explica el nostre punt de partida com a societat. A més, ens agrada la nostra feina i ens il·lusiona el que fem.

Creiem en la gestió responsable del patrimoni, en la importància de la recerca i la divulgació rigorosa del coneixement i tenim la voluntat de millorar alguns dels models actuals tot creant sinergies entre el món acadèmic i professional i l’àmbit de la cultura i el turisme. Pensem que cal un retorn real al ciutadà de la feina que es fa entorn el patrimoni i que una gestió responsable ha de ser un dels principals objectius. Ja sigui vetllant per la seva preservació, com avançant en coneixement i difonent-lo.

De fet, Riosta és això: un aliatge de difusió cultural i recerca històrica portades a terme amb il·lusió, responsabilitat i cura. Aquesta doble vessant del projecte ens permet tenir un punt de vista diferent i molt particular que posa en valor de forma honesta els béns i espais on treballem.

Poc a poc, després d’uns anys gestionant de manera integral la Basílica de Santa Maria del Mar, les visites culturals de Santa Maria del Pi i realitzant diferents estudis historicoartístics, hem anat incrementant la nostra activitat. D’una banda, amb visites patrimonials a edificis destacats de la història arquitectònica de la ciutat, posant-los en valor mitjançant exposicions temporals o bé millorant-ne la senyalística, i de l’altra també participant i organitzant cursos científics i jornades especialitzades.

Sigui com sigui, Riosta Barcelona va creixent a pas ferm i amb solidesa i això ens il·lusiona. Ens plantegem el futur com una gran oportunitat per ser la peça que faci encaixar i reforci tota l’estructura. Tenim ganes de seguir aportant un valor afegit així com també una mirada molt particular i específica d’una realitat que coneixem bé, que ens estimem i que volem contribuir a millorar.

Als que ja ens coneixeu, volem donar-vos les gràcies per la confiança que ens heu fet fins ara i animar-vos a seguir compartint la passió pel patrimoni i als que és la primera vegada que passeu per aquí, esperem que pugueu acabar gaudint tant com nosaltres d’aquest entramat que –de moment- no te fi.

Moltes gràcies i benvinguts!