La Basílica de la Mercè es torna a situar al mapa cultural de Barcelona

25 d'Abril de 2019

Una programació estable de visites guiades i activitats culturals acostarà l’emblemàtica església al públic

La Basílica de la Mercè comença aquest 2019 un procés d’activació patrimonial i posada en valor dels seus elements historicoartístics. El 25 de maig s’inauguren les visites guiades a l’edifici, que són el nucli de la primera fase de desenvolupament del projecte.

La iniciativa té una clara voluntat de dur a terme una proposta cultural que respongui als valors de sostenibilitat, conservació i preservació del patrimoni i pretén fer renéixer l’interès dels barcelonins i barcelonines per un dels símbols de la ciutat.

Per fer-ho, la Mercè compta amb la col·laboració de Riosta Barcelona, empresa especialitzada en recerca, gestió i difusió de patrimoni històric que actualment és responsable de la gestió cultural d’altres edificis emblemàtics, com la Basílica de Santa Maria del Mar, la Basílica de Santa Maria del Pi i l’antic monestir de Sant Pau del Camp.

VISITES CULTURALS I CICLE DE CONCERTS

Les visites guiades tenen com a objectiu redescobrir al públic la història que envolta el monument i es realitzaran els matins dels dimecres i dissabtes durant tot l’any. L’itinerari recorrerà l’interior del temple, la Capella del Descens i permetrà visitar espais que normalment no estan oberts al públic. Així, es podrà conèixer l’edifici des d’una perspectiva actualitzada.

A més a més, les nits dels caps de setmana d’estiu es duran a terme visites especials que culminaran amb un concert d’orgue. De la mà d’Hèctor París, organista del temple, es podran escoltar gairebé en privat joies de la història de la música que evocaran els moments més esplendorosos de la basílica.

Les entrades per als concerts i visites es poden adquirir anticipadament aquí.

BASES LEGALS del sorteig | Maig 2019