El MUHBA inaugura “Barcelona capital mediterrània” amb peces cedides de Santa Maria del Mar i Santa Maria del Pi

4 d'Abril de 2019

El Museu d’Història de Barcelona presenta una exposició històrica sobre el paper que va tenir l’activitat comercial mediterrània en la generació de recursos i la diversificació social que va permetre l’esplendor de Barcelona.

El Saló del Tinell acull aquesta mostra on s’hi podran veure obres úniques com el vitrall de l’Ascensió. La peça, cedida per Santa Maria del Mar, data del segle XIV i ha sigut restaurada recentment gràcies al treball conjunt de la parròquia de Santa Maria del Mar, el MUHBA i els equips de Bonet Vitralls i Riosta Barcelona. A més, a l’exposició també hi podrem trobar obres cedides per la basílica de Santa Maria del Pi, com per exemple els pavesos o escuts medievals que fins ara s’exposaven a la Sala del Tresor de la històrica basílica.

A l’exposició s´hi desglossen els grups socials en què va quedar estructurada la renovada societat barcelonina medieval, capitanejada per l´elit de prohoms enriquits pels negocis, i s´hi descriu la reordenació dels equilibris que va portar a gestar les institucions en què es va anar organitzant.

Aquesta mostra s’emmarca dins d’un cicle que explica els vincles entre la història de la ciutat i les activitats marítimes. El projecte es va iniciar el passat 2017 amb l’exposició ‘El port franc i la fàbrica de Barcelona’ i s´ha de cloure a finals del 2019 amb ‘El port modern, segles XIX-XX’, organitzada en col·laboració amb el Port de Barcelona.

 

 

HORARI DE VISITA:

De dimarts a dissabtes i festius, excepte 1 de maig, 24 de juny: de 10:00h a 19:00h

Diumenges: de 10:00h a 20:00h