Assistim al 5è Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat a Museus i Patrimoni

19 de Juny de 2018

Alguns membres de l’equip de Riosta Barcelona hem pogut assistir al 5è Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat a Museus i Patrimoni que s’ha celebrat al Museu Marítim de Barcelona del 14 al 16 de juny. Aquesta trobada és l’epicentre del debat entorn a l’educació i l’accessibilitat als equipaments culturals museístics i patrimonials i és per això que hem volgut ser-hi presents. De fet, és una de les trobades anuals més importants que reuneix especialistes, professionals de museus i investigadors per a compartir, donar a conèixer el present i les novetats en temes d’accessibilitat a museus i centres patrimonials a nivell internacional.

D’entre les ponències que més ens han interessat més en destaca la de la Begoña Roman, professora de la Facultat de Filosofia de la UB, que ha aportat reflexions sobre l’accessibilitat al patrimoni des de l’ètica. També ens ha emocionat molt el testimoni de dues mestres de l’Escola Ramon Fuster, la Carme Marcè i l’Eugènia Mestre, que han explicat l’experiència inclusiva que van viure amb l’alumnat de 2n de primària a partir d’una alumna invident i la importància del paper dels mestres i les propostes inclusives com a part de l’accessibilitat als museus. A més, també ens va agradar molt l’aportació d’Apropa Cultura i la presentació del projecte MUSA, una aplicació d’autoavaluació i millora de l’accessibilitat als museus.

Si voleu recuperar les ponències i comunicacions ho podeu fer a la seva pàgina web una vegada estiguin editades.

El 5è Congrés Internacional d’Educació i Accessibilitat a Museus i Patrimoni està organitzat per l’Ajuntament de Barcelona (ICUB i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat), el Museu Marítim de Barcelona i la Generalitat de Catalunya (Agència Catalana del Patrimoni Cultural).

Si els voleu seguir a les xarxes, ho podeu fer a @congresoeamp i a #congresoaccesibilidad.