4 anys del mirador de Santa Maria del Mar

15 de Novembre de 2019

Avui fa 4 anys que es va obrir al públic el mirador de les cobertes de Santa Maria del Mar i nosaltres no podem estar més contents. I és que aquest projecte va significar un abans i un després pel que fa a l’accessibilitat i la qualitat de les visites guiades que oferim regularment al temple.

El mirador vist des d’una de les torres de Santa Maria del Mar.

Ja feia uns anys que hi pujàvem amb grups i, tot i que les visites sempre eren molt ben rebudes pel públic, havíem d’evitar alguns punts conflictius per falta de baranes o pel mal estat d’alguns accessos. A més, els grups havíen de ser sempre molt reduïts per evitar la degradació de les cobertes pel pas continuat de visitants. La inauguració del mirador -ubicat just a la cota del carener de la nau principal de Santa Maria del Mar- i de la resta de passeres que completen el recorregut, va significar la possibilitat de compatibilitzar l’ús turístic que en fem amb el de la prioritària preservació de l’edifici. I això no és tot: la nova plataforma elevada ofereix una perspectiva espectacular que posa en relleu el seu valor patrimonial i que ens permet explicar-lo de la millor manera possible.

El mirador de fusta natural s’integra al conjunt de Santa Maria del Mar sense desvirtuar-lo. Aquí, durant el procés de construcció a càrrec de Barcelona Structural Engineering.

Part de l’equip de Riosta al mirador de les cobertes de Santa Maria del Mar, des d’on es pot gaudir d’una perspectiva privilegiada de Barcelona i del temple.

Precisament gràcies als ingressos de les primeres visites guiades vam poder dur terme aquesta intervenció. Encara ens queda molta feina per fer! Així que vine a la visita a les cobertes de Santa Maria del Mar on, a més de gaudir i aprendre, participaràs del micromecenatge i t’assabentaràs de quines són les futures intervencions!